Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено ярешко с пресен лук и ориз

Задушено ярешко с пресен лук и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Задушено ярешко с пресен лук и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Щом голямата и малката стрелка на часовника наближат 12.00 часа, алармата в стомаха ни се включва и започваме да се чудим какво да хапнем на обяд. Днес решихме да се доверим на Ваня"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1500 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 1 1/2 ч.ч
  • джоджен - 1 с.л
  • червен пипер - 1 с.л
  • черен пипер - щипка
  • олио - 5 - 6 с.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязва на порции. Посолява се и се натрива с червен пипер, черен, джоджен.

В тава сипвам олиото и нарязания пресен лук. Подреждам порциите месо върху лука и доливам малко вода.

Покривам с алуминиево фолио и слагам да се пече на 180 градуса. След час и половина изваждам и слагам измития ориз, да поеме бульона.

Запичам без фолио около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: