Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Моцарелени хлебчета

Моцарелени хлебчета

ВаняВаня
Чирак
11830941
Моцарелени хлебчета7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8 бр.

Необходими Продукти

  • моцарела - 250 г
  • брашно - 250 г
  • мая - 3 - 4 г, суха
  • саламура - 100 - 150 мл от моцарела
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моцарелата се смила в кухненски робот заедно с 50 мл от саламурата. Замесва се с останалите продукти.

Тестото се оставя да втасва 2 часа. Разделя се на 10 парчета. Всяко от тях се разточва на продълговата лента, която се навива на охлюв.

Двете странични части леко се издърпват и подпъхват, за да се затвори хлебчето от всички страни.

Тава се застила с хартия за печене. Подреждат се хлебчетата и се покриват с кърпа.

Оставят се да втасват още 1 и 1/2 ч. Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути - до златисто кафяво.

След като се извадят от фурната и се оставят да изстинат върху решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: