Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с картофи на фурна

Свински джолан с картофи на фурна

редакция:
ВаняВаня
Чирак
11831241
Свински джолан с картофи на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Всеки обича крехко и сочно джоланче, но малцина знаят как да го направят да се топи в устата. Затова днес ще ви споделим тази безотказна и винаги актуална рецепта"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр., 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • вино - 100 мл, бяло
  • магданоз
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • кимион
  • олио
  • червен пипер
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • картофи - 200 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • галета - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива, подсушава се, намазва се с олио, овкусява се със сол, кимион и червен пипер.

Поставя се в тавичка и се добавят виното и малко вода. Прибавят се морковът, магданозът, чесънът, зърната черен пипер и дафиновият лист.

Всичко се покрива с фолио и свинското се пече 2 и 1/2 ч. в умерена до слаба фурна, докато костта започне лесно да се отделя от месото.

Картофите се нарязват на полумесеци.

Овкусяват се с подправките, овалват се в галета и брашно, поливат се с олио и се пекат на скара или тефлонов тиган до готовност.

Свинският джолан с картофи на фурна е много вкусен.

Прочети и вкусните тайни на крехкия свински джолан или опитай и другите ни предложения за джолан на фурна, а защо не и джолан чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз много често готвя джолан, слагам го в тенджерата под налягане, около 30 мин, изваждам го и го запичам било то с картоф или зеленчуци.
29.11.2024 19:32
Анонимен
Анонимен
Стига вече с тези рецепти дето 3 часа, фурната трябва да "фучи". Имам чувството, че пишещите не плащат ток. Съобразявайте си рецептите с реалността. Т.е. с разходите за ток.
24.11.2024 01:13
Анонимен
Анонимен
Толкова неграмотно е написана рецептата, просто е неразбрано.
29.12.2023 02:28
2
1
Анонимен
Анонимен
Картофите с брашно и олио, пък на скара. Нещо не е правилно.
02.10.2023 10:40
2
Анонимен
Анонимен
Тотално сбъркана рецепта. Картофите не са на фурна. Рецептата не отговаря на заглавието.
17.03.2023 10:32
5
3
Анонимен
Анонимен
А джолана с кожа или без трябва да бъде?
23.02.2023 10:34
Анонимен
Анонимен
Не е ясно как картофите се поливат с олио и се пекат на скара или в тиган. Може би се пържат в тиган? Представяте ли си картофи, полети с олио и сложени на скара - как става тая работа?
04.11.2022 07:51
13
3