gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан с картофи на фурна

Свински джолан с картофи на фурна

ВаняВаня
Чирак
11825041393
Свински джолан с картофи на фурна1 / 2
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Всеки обича крехко и сочно джоланче, но малцина знаят как да го направят да се топи в устата. Затова днес ще ви споделим тази безотказна и винаги актуална рецепта"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр., 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • вино - 100 мл, бяло
  • магданоз
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • кимион
  • олио
  • червен пипер
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • картофи - 200 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • галета - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива, подсушава се, намазва се с олио, овкусява се със сол, кимион и червен пипер.

Поставя се в тавичка и се добавят виното и малко вода. Прибавят се морковът, магданозът, чесънът, зърната черен пипер и дафиновият лист.

Всичко се покрива с фолио и свинското се пече 2 и 1/2 ч. в умерена до слаба фурна, докато костта започне лесно да се отделя от месото.

Картофите се нарязват на полумесеци.

Овкусяват се с подправките, овалват се в галета и брашно, поливат се с олио и се пекат на скара или тефлонов тиган до готовност.

Свинският джолан с картофи на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: