Боб яхния в гювеч

Desislava EvtimovaDesislava EvtimovaНовак62
12/02/2016
"Този уникален боб в гювеч е за ценители на българската кухня. Истинска наслада за нашата трапеза"
Приготвяне30 мин.
Готвене250 мин.
Общо280 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 073
  • Преглеждания за месеца1184
  • Преглеждания за седмицата60
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам боба от предната вечер във вода.

Слагам го да се вари и като кипне, слагам една лъжичка сода бикарбонат и варя 10 мин. После го измивам хубаво и прехвърлям в гювеч.

Добавям зехтин, 2 наситнени глави лук, 2 моркова, няколко скилидки чесън, 2 сушени сладки чушки, начупени, 2 зеленчукови бульона, 400 г домати на кубчета, джоджен, чубрица, подправка Балканска ръсеница, червен пипер, сол на вкус.

Разбърквам всичко хубаво и доливам вода, докато покрие боба.

Пека на 120 градуса 4 часа.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Владислав Димитров
Много зле според мен часовете и градусите грам не са верни
1
0
Владислав Димитров
Направих всичко пекох го 4ч и 30 мин на тази температура и когато отворих гювеча всичко беше сурово, доправих си го на по силна температура
2
0
Таня
Таня
13.01.2017 04:54
Стана чудесен ! Вместо балканска ръсеница добавих мащерка и парчета луканка ! Благодаря за рецептата , определено ще я ползвам и за напред !
4
2