Сладките на падишаха

Сладките на падишаха
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези сочни сладки са неустоимо вкусни и са произведение на нашата читателка Вили от Айтос."

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кафе - 1 с.л.
  • есенция - ромова
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • нишесте - 1 пакет лимон
  • захар - 4 с.л.
  • кокосови стърготини - 1 пакет
  • за глазурата
  • течен шоколад - 50 г
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта се разбиват с миксер с 1 с.л. сварено кафе. Добавят се брашното, какаото, есенцията ром и бакпулверът.

Бърка се гладка смес като кексово тесто. Сипва се в широка тава върху хартия за печене и печем на 180 градуса около 15 минути.

Изважда се и хартията се сваля. С чашка с диаметър 5 см се изрязват колелца.

Приготвя се лимоновият крем нишесте по указания. Две по две сладките се слепват с крем. С останалия крем се намазват страните, като също така се овалват и в кокос.

Разтопяват се маслото и шоколадът на водна баня и се смесват хубаво. Сладките се поливат само отгоре с шоколадовата глазура и се оставят на хладно за няколко часа.

Изрезките от блата се нареждат в чаши. Леко се напояват със сок от компот и останалия крем. Украсяват се с разтопен шоколад или друго по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много лесни и вкусни сладки ,рецептата е моя импровизация не е оригнална
13.02.2016 13:05
2