Начин на приготвяне
Яйцата със захарта се разбиват с миксер с 1 с.л. сварено кафе. Добавят се брашното, какаото, есенцията ром и бакпулверът.
Бърка се гладка смес като кексово тесто. Сипва се в широка тава върху хартия за печене и печем на 180 градуса около 15 минути.
Изважда се и хартията се сваля. С чашка с диаметър 5 см се изрязват колелца.
Приготвя се лимоновият крем нишесте по указания. Две по две сладките се слепват с крем. С останалия крем се намазват страните, като също така се овалват и в кокос.
Разтопяват се маслото и шоколадът на водна баня и се смесват хубаво. Сладките се поливат само отгоре с шоколадовата глазура и се оставят на хладно за няколко часа.
Изрезките от блата се нареждат в чаши. Леко се напояват със сок от компот и останалия крем. Украсяват се с разтопен шоколад или друго по избор.
Коментари