Възглавницата на падишаха

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Възглавницата на падишаха
Снимка: Дони Ники
1 / 4
22/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Опитайте този класически сиропиран сладкиш за малки и големи"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1
  • сироп
  • захар - 1 и 1/2
  • вода - 1 и 1/2
  • лимонов сок - сок от 1/2
  • Крем за намазване
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • пудра захар - 50 г
  • маскарпоне - 250 г
  • шамфъстък - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този уникален турски сладкиш яйцата и захарта се разбиват до пълното разтваряне на захарта, това отнема около 10 минути. Прибавя се ванилията и брашното с бакпулвера. Разбърква се с шпатула, за да не спадне сместа.

Сипва се в тава с диаметър 22 см. Пече се на 170°C без вентилатор за 15-20 минути.

През това време се приготвя сиропът.

Трябва да ври 10 минути от момента на завиране.

Готовият блат се разрязва на две, като този, който ще е отгоре, се нарязва на осем триъгълника.

В подходяща чиния се слага единият блат, сиропира се обилно.

Приготвеният крем от сметаната, пудрата захар и маскарпонето се изсипва върху блата. Оставя се малка част за декорация върху горния слой на нашия сиропиран сладкиш.

Разпределя се равномерно. Отгоре се нареждат триъгълните парчета - сиропират се и по ръбове се посипва шамфъстък.

От заделения крем се прави декорация с шприц звезда върху Възглавницата на падишаха.

Бон Апети!

Дони Ники

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Благодаря!
02.04.2022 10:10
Penka Yorgova
Penka Yorgova
Супер е
30.03.2022 21:05
2