Агнешки шишчета с шамфъстък

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
14/02/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете 8 дървени шишчета в топла вода за 15 минути. Сложете мляното агнешко в купа и добавете чесъна, лютата чушка, галетата и магданоза, след това настържете вътре една от главите лук.

Подправете, объркайте добре, оформете 8 малки продълговати кюфтета и ги нанижете на шишчетата. Оставете ги в хладилника за 20 минути. Сложете голям грил тиган на силен огън.

Нарежете на тънки филийки другата глава лук и ги сложете в купа. Добавете оцета и голяма щипка сол и намачкайте с ръце.

Опечете шишчетата с агнешко в сгорещения грил тиган за 10-12 минути, като ги обръщате през минута.

Сложете счуканите ядки шамфъстък в голяма чиния и оваляйте опечените шишчета в тях.

Сервирайте ги поръсени с магданоз и с лука, салата и кисело мляко като гарнитура.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар