Вкусна агнешка яхния по гръцки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
18/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 710
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете цялата глава чесън в малка тенджера с вряща вода и варете 15-20 минути, докато омекне. Извадете я от тенджерата, отцедете я върху домакинска хартия и оставете да изстине малко.

Изстискайте вътрешността на скилидките в хаванче и счукайте на паста. Загрейте зехтина в голяма тенджера на умерен огън и сотирайте агнешкото за 5-7 минути, докато парчетата се запържат добре от всички страни.

Добавете доматите, доматеното пюре, ригана, джоджена и чесновата паста. Подправете щедро с морска сол и прясно смлян черен пипер.

Налейте достатъчно количество вода да покрие съставките и задушавайте 2 часа, докато агнешкото стане крехко, а сосът се сгъсти.

В последните 15 минути от готвенето прибавете лимоновия сок и разбъркайте.

Поднесете с пържени картофи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар