Пикантни свински уши със соев сос

Пикантни свински уши със соев сос

Пикантни свински уши със соев сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
14/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Следващата рецепта е само за ценители! Тези свински ушички в соев сос са истинска класика в българската кухня."

Необходими Продукти

  • свински уши - 300 г
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • универсална подправка - за барбекю и скара
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ушите и ги сварете в херметическа тенджера, докато омекнат. С помощта на ножица ги нарежете на тънки лентички.

Полейте ги със соевия сос и ги запържете в олиото, докато получат кафеникав цвят.

Преди да ги отстраните от огъня, ги овкусете с подправката и черния пипер. Поднесете с лимон.

Ако имате нужда, овкусете със сол (с подправката и соевия сос солта е достатъчна).

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: