Начин на приготвяне
Първо се изчистват чушките, махат се дръжките и се измиват. Нарязват се на средни парчета.
Например една чушка се реже на 3 парчета. В голяма купа се изсипват оцетът, олиото, захарта и солта.
Разбъркват се, докато се разтопят. Във всеки буркан се слага няколко зърна бахар, зърна черен пипер, нарязан магданоз и дафинов лист.
Слага се от марината горе-долу два пръста от дъното на буркана. Слагат се нарязаните чушки.
Между тях се слага малко от нарязания на кръгчета чесън. Долива се вода. Стерилизират се за около 20-30 мин. Ако искате да не се преварят чушките, а да бъдат хрупкави, стерилизирайте само 10-12 минути.
Маринованите чушки в буркан са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите предложения за камби с мед и чесън или тази парена туршия от червени чушки.