Торта Валентинка

SonyaSonya
Новак
91913
Торта Валентинка
Снимка: Sonya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Приготвили сме ви една бърза, икономична и неприлично вкусна торта, която се приготвя само с 6 продукта"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • какао - 6 с.л.
  • масло - 1.5 пакет
  • ром - 100 мл (може коняк или уиски)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото с 1 ч.ч. пудра захар, какаото и алкохола се разбиват много добре. Жълтъците се разбиват с втората чаша пудра захар, а белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят орехите.

Към сместа с маслото се прибавят жълтъците и се обърква добре, отделя се 1 ч.ч. от крема настрана, а към останалата част се прибавят белтъците.

Получената смес се разделя на 2 и се пече на 2 отделни блата (на 180 градуса около 20 минути). Със сместа, която оставихме настрана, слепваме двата блата и намазваме отгоре и отстрани.

Украсата може да е захарни пръчици, кокос, ядки, сушени плодове. Каквото Ви душа иска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sonya
Sonya
Вкусът е още по - превъзходен, че вида не го докарах много този път хахаха
14.02.2016 21:49