Начин на приготвяне
От продуктите за блатовете се омесва меко тесто. Дели се на 5 топки. Всяка се разточва колкото е тавата (в случая 24 см). Тавата е намазана с масло. Пекат се на 180 градуса до зачервяване. Блатовете стават тънки. Оставят се напълно да изстинат.
Крем: 700 мл от млякото се слага на котлона с меда да заври, като се бърка за да не загори. 300 мл мляко се смесва с нишестето и ванилията и се добавя към заврялото мляко. Бърка се до сгъстяване на крема.
Блатовете се намазват с горещия крем. Най-горният не се маже.
Приготвя се заливката като всички продукти се слагат на котлона да заври. Залива се тортата и се редят медените бисквитки и пурички. Оставя се да престои 1 денонощие, за да омекнат блатовете.