Коприва със сирене

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36687108
27/05/2011
"Нямаме търпение да излезе първата зелена коприва напролет, за да си приготвим тази ароматна каша от коприва със сирене "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29 221
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 500 - 600 г
  • лук - 1 глава кромид или връзка зелен
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 1 - 2 броя
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 300 г
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и настържете морковите. Сложете вода да заври, измийте копривата и я попарете. Отцедете копривата и сгорещете в тенджера олиото. Сложете лука и морковите да се задушат. Щом омекнат прибавете копривата с малко гореща вода.

След 2 минути долейте гореща вода, колкото да покрие съставките. Оставете да къкри до увиране на копривата. Прибавете сол, черен и червен пипер и нарязания чесън. Разбийте яйцето, оцета с брашното и малко хладка вода, махнете копривата от котлона и темперирайте двете смеси.

Върнете на огъня и бъркайте ястието за няколко минути. Отнемете от котлона и разбъркайте с натрошеното сирене. Поднесете копривата със сирене леко охладена.

Рейтинг

5 7
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Lyubomir Yotov
Lyubomir Yotov
17.05.2019 21:37
Само не мога да разбера как ви става така фина, пасирате ли я? Иначе рецептата е супер, по спомен от някога.
0
0
Natalia Damianova
Natalia Damianova
14.03.2017 12:16
Много хубава стана супичката! Благодаря! :)
1
0
Деси
Деси
04.03.2015 12:22
Страхотна рецепта. :)
3
0