Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мезета»Кисела ряпа в червен сок

Кисела ряпа в червен сок

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Кисела ряпа в червен сок2 / 2
24/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3 буркана
"Такава туршия сме ви приготвили, че ракията няма да ви стигне"

Необходими Продукти

  • ряпа - 1 кг
  • червено цвекло - 4 глави
  • сол - 3 с.л.
  • вода - 1.5 л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото и ряпата се измиват, без да се белят. Нарязваме ги на кръгчета, дебели 5 мм.

Приготвяме саламура от вода и сол, без да варим.

Напръскваме цвеклото с лимоновия сок и го поставяме на дъното на буркана. Върху него плътно нареждаме ряпата. Догоре покриваме със саламура.

Затваряме бурканите и ги оставяме на хладно в продължение на седем дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: