Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Багети с маслен чеснов пълнеж

Багети с маслен чеснов пълнеж

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Багети с маслен чеснов пълнеж
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
17/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Може да добавите още нещо към багетите, а може да си ги хапнете и така - и в двата случая удоволствието ви е гарантирано"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 600 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 щ.
  • мая - 15 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 125 г
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • босилек - 1 щ. сушен
  • майорана - щ.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирам маята с малко топло мляко, захарта и малко брашно.

Пресявам брашното и с останалите продукти, но с половината разтопено масло замесвам меко тесто.

Оставям на топло да втаса. След което разделям на 8-10 части /зависи колко голяма искаме да бъде багетата/. Всяка част оформям като малка дълга багета.

С нож леко правя по два прореза и пак оставям да втасат. Пека в загрята фурна на 160 градуса.

След изпичането ги разрязвам с остър нож и през прорезите вмъквам от разтопеното масло чесъна и подправките.

Може и да се шприцова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: