Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ръчен хляб

Ръчен хляб

Ръчен хляб
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Друго си е човек да си хапне малко домашен ръчен хляб на закуска, обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • мая - 1 пакетче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода със солта и захарта и оставете да втаса.

Пресейте брашното и оформете кладенче. Сложете активиралата се мая. Сложете олиото, 1 ч.ч. хладка вода и замесете тесто.

Ако е нужно, долейте още водичка до добиването на меко тесто. Оставете тестото да бухне добре.

Премесете готовото тесто и оформете две хлебчета. Оставете отново да бухнат. Печете 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Много вкусен хляб.Препоръчвам.
28.04.2020 08:29