Питка със сирене и сусам

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
18/02/2016
Приготвяне150 мин.
Готвене30 мин.
Общо180 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат млякото и водата, добавя се маята и захарта и се разбъркват.

След това се добавя белтък, сирене, сол, и олио. Отново се разбърква.

Постепенно се добавя брашното и се меси меко тесто. Покрива се и се оставя да втаса за около 2 часа.

От втасалото тесто се късат топки, нареждат се в намазнена тава и питката се оставя да втаса още малко.

Намазва се с разбит жълтък и се поръсва със сусам. Пече се във фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар