Грах в гювече

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Грах в гювече1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Какво ли е да опиташ нещо за първи път и да се влюбиш във вкуса му?"

Необходими Продукти

  • грах - 1 буркан стерилизиран
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 2 броя
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • шунка - 250 г
  • сметана - 1 кофичка заквасена
  • домати - 3 с.л. доматено пюре
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите, картофите, чушките и шунката на малки парчета. Намазнете 4 гювечета и разпределете от всички продукти заедно с граха.

Разбъркайте, посолете, добавете чубрица и залейте със сос, приготвен от сметаната, доматеното пюре, черен и бял пипер. Похлупете и сложете да се пекат на 200-220 градуса за около половин час. Поднесете със стръкчета магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
44
30
21
10
Дай твоята оценка: