Начин на приготвяне
Смесете брашното със солта и направете кладенче в средата, добавете шупналата мая, смесена с прясното мляко и захарта, разбитите яйца и оцета, олиото.
Измесете меко тесто и оставете да втаса около час. Готовото тесто разделете на 2 части.
Вземете едната част и я разточете на кора, намажете с лютеница и поръсете с половината от сиренето, добавете и 3 маслини, нарязани на дребно.
Навийте на руло, рулото срежете на две части по дължина, като не го срязвате от самото начало, усучете двете части и завийте в тава.
Така направете и с другата половина тесто, сложете и него в тавата, оставете да втаса 20 мин. и намажете с разбит жълтък.
Печете до готовност. Готовата пита намажете с масло и завийте в чиста кърпа .