Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Месо с прясно зеле в гювеч

Месо с прясно зеле в гювеч

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Месо с прясно зеле в гювеч
Снимка: Сия Рибагина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Свинско със зеле - класиката, към която ще се връщаме винаги, където и да се намираме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г свински гърди
  • зеле - 1 - 1.3 кг
  • зехтин - 80 мл
  • домати - 200 г консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • бахар - 3 бр. зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ви е необходимо глинено гърне или гювеч, а ако нямате, може да я приготвите в дълбок съд, който при печене да покриете с фолио.

Нарежете свинските гърди на парчета и запържете за кратко в половината зехтин, докато променят цвета си.

В купа смесете доматите, подправките, захарта и доматеното пюре, разбъркайте.

Нарежете зелето и половината поставете на дъното на съда, в който ще печете, по средата сложете месото заедно с отделилата се от него мазнина, изсипете половината от сместа с подправките и отгоре сложете останалото зеле.

Полейте със зехтина, сложете другата част от подправките и хубаво размесете с ръце всичко, така че продуктите да се овкусят, като леко намачквате и зелето. Сипете чаша бульон и захлупете.

Задушавайте на 180 градуса 90 минути, след което махнете капака и запечете още 30 мин.

Месото с прясно зеле в гювеч е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кулинарна мрежа
Кулинарна мрежа
Уникална вкусотия, отиваме за допълнително :) Поздравления за майстора :)
13.11.2017 10:35
1