Вита лазаня

Вита лазаня
Снимка: цветослава киркова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 10 бр.
  • кайма - 500 г
  • печурки - 7 - 8 бр. пресни
  • кашкавал - 300 г
  • черен пипер
  • сол
  • за бешамела
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете гъбите, нарязани на едро, и добавете каймата, да се запържи, докато стане на трохи. Добавете сол и чер пипер.

Корите се потапят във вряща вода, леко да омекнат, за да може да се навиват.

Пригответе соса, като прибавите брашното към маслото, да се запържи за 3-4 мин. и налейте прясното мляко. Оставете да се сгъсти.

Вземате кора и слагате от плънката, поръсвате с настърган кашкавал и завивате на руло. Подредете рулата в тава и залейте със соса, печете на 200 градуса за 40 мин.

Поръсете обилно с кашкавал и оставете за още 5 мин. във фурната .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: