Сипидя с типово брашно

20/02/2016
"Плътен, засищащ и много вкусен селски хляб с хрупкава коричка "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 000
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • вода - 1/2 кофичка от кисело мляко
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • типово брашно
  • олио
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото и водата и разбийте.

Разбийте и яйцата. Смесете яйцата с получения айран, добавете солта.

Прибавете брашно до получаване гъсто палачинково тесто.

Загрейте фурната и подходяща тава за печене. Добавете олиота /3-4 с.л./ и го оставете да се сгорещи.

Изсипете 1/2 част от тестото и изпечете до кафеникаво. По същият начин направете и втората сипидя. Поднесете с натрошено сирене.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар