Пиле яхния с лапад

Пиле яхния с лапад1 / 7
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Днес ще съчетаем полезното и здравословното с вкусното"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бутчета, крилца, бяло месо
  • лапад - 400 г
  • лук - 2 главички
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л. концентрат
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително пилешкото месо до готовност.

Обелете лука. Измийте и нарежете на кубчета. Задушете го в мазнината. Добавете измития и нарязан лапад. Добавете червеният пипер и доматеният концентрат.

Сложете пилешкото месо /може да го обезкостите/. Разбъркайте и гответе около 5 мин. Долейте 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. бульон от пиле. Овкусете със сол.

Гответе, докато ястието остане на мазнина. Малко преди готовност добавете размитото брашно с две-три с.л. вода към ястието.

Разбъркайте до сгъстяване. Поръсете с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: