Пита охлюв със сирене

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1489140315225
21/02/2016
"Вече знаете как да месите, а ние ще ви покажем как да го оплетете питата така, че да е хем красива, хем пухкава, че и двойно по-вкусна "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
60 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо207 099
  • Преглеждания за месеца1276
  • Преглеждания за седмицата233
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена60

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирам маята с топлото мляко заедно със захарта и малко брашно.

След като шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да удвои обема си, след което от цялото тесто се разточва кора, дебела около 5 мм, която се намазва обилно с разтопеното масло.

Половината част от кората се нарязва на ленти с нож за пица.

Натрошава се сирене на половината кора и се навива на руло, като се започва откъм неразрязаната част. Рулото се завива като охлюв и се слага в тавичка застлана със хартия за печене.

Оставя се да втаса в топла стая около 25 градуса. Като втаса питата, се намазва с разбития жълтък, мляко и олио. Посипва се със сусам и маково семе.

Пече се 35-40 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Рейтинг

5 15
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Зори
Зори
30.12.2018 19:39
Ваня, яйцата и киселото мляко в тестото ли са или за намазване?
За човек, който не меси често тесто не става ясно от рецептата!
0
0
Ваня Георгиева
Зори, единият жълтък се отделя за намазването след като втаса питката а останалото яйце и белтъка от второто се разбиват заедно със киселото мляко, останалото прясно мляко и олиото. :)
0
2
Ваня Георгиева
Нямам нищо против снимките на момичето, но не е този начина на навиване и нека редакторите обърнат внимание на това, така се заблуждават хората които искат да я приготвят.
8
1
Марияна Младенова
Това не е вярно, аз правя питката по начина , който е описан и ми се получава точно като на снимката. Просто не зная как да ви кача снимките , за да Ви убедя.
0
0
Христина Вълчева
Разкошна рецепта!
Аз обърках и и сложих цяло кубче мая,но пак се получи.
От начало, тестото стана много твърдо, но добавих малко вода и с по- упорито месене се получи.
Уникално вкусна питка!
2
1
Ваня Георгиева
Маята не е проблем че е повече, става още по бухнала. А брашното добавяйте по мъничко за да усещате колко иска още да поеме тестото. :)
2
0