Много добре е обяснено -както е разточена кората,мислено я разделяте на 2 половини по диаметъра.Едната половина режете перпендикульрно на диаметъра с широчина 1 пръст или колкото искате.Навиването става откъм ненарязаната половина така че лентите да останат отгоре.
19.01.2025 11:02
Анонимен
Къде се вижда как се оплита
17.01.2025 16:57
Анонимен
Може ли да посочите размера на тавата?
06.12.2024 09:49
Анонимен
А начинът на оплитане на питата?
11.01.2025 12:07
2
2
Марин
Всичко хубаво ама като се пише рецепта то трябва да има някаква последователност
23.04.2022 15:38
5
Ogini Dyakova
Аз я направих,но малко подобрих ! Сложих 3 яйца,около 100гр.масло в тестото при месенето и 5-6 с.л.кисело мляко!! Получи се уникална!! Снимах я преди и след като я опекох,но не остана време да я снимам разчупена!! Децата я ометаха за секунди!?
12.02.2022 13:22
17
9
1
Ваня Георгиева
Много се радвам, че е станала вкусна! Винаги може да се експерементира с продуктите и дори да се получи още по вкусна. Желанието е най важно за направата на каквато и да е гозба. :)
12.02.2022 15:11
Прасчо
На мен не ми стана много ясно навиването!?
Тези ленти колко широкижтрябва да бъдат, режат ли се открай докрай и откъде точно започва навиването?
Благодаря!
16.11.2020 10:41
7
5
1
Ogini Dyakova
Около см.сложих снимки! ?
12.02.2022 13:24
3
Потребител#252645
Мисля, че се получи така, както трябва да е. Ефектна, вкусна, остана мека след като изстина. На мен обаче, не ми е достатъчна мазнината, суха ми е малко. Следващият път вероятно ще я направя на три пласта и намажа по-обилно с масло.
12.04.2020 05:08
4
2
Зори
Ваня, яйцата и киселото мляко в тестото ли са или за намазване?
За човек, който не меси често тесто не става ясно от рецептата!
30.12.2018 19:39
7
2
2
Анонимен
Мило момиче, в тестото са! Успех
15.01.2025 12:25
Ваня Георгиева
Зори, единият жълтък се отделя за намазването след като втаса питката а останалото яйце и белтъка от второто се разбиват заедно със киселото мляко, останалото прясно мляко и олиото. :)
30.12.2018 20:05
1
4
Ваня Георгиева
Нямам нищо против снимките на момичето, но не е този начина на навиване и нека редакторите обърнат внимание на това, така се заблуждават хората които искат да я приготвят.
25.01.2018 19:23
13
3
1
Марияна Младенова
Това не е вярно, аз правя питката по начина , който е описан и ми се получава точно като на снимката. Просто не зная как да ви кача снимките , за да Ви убедя.
03.01.2019 12:36
1
Христина
Разкошна рецепта!
Аз обърках и и сложих цяло кубче мая,но пак се получи.
От начало, тестото стана много твърдо, но добавих малко вода и с по- упорито месене се получи.
Уникално вкусна питка!
16.12.2017 19:40
7
3
1
Ваня Георгиева
Маята не е проблем че е повече, става още по бухнала. А брашното добавяйте по мъничко за да усещате колко иска още да поеме тестото. :)
25.01.2018 16:27
3
1
Ваня Георгиева
Наистина става много вкусна, особенно току що изпечена ухаеща на масло.:)
06.03.2016 10:14
5
2
Веселина Константинова
Само като я гледам на снимката ми идва да си хапна!
Тези ленти колко широкижтрябва да бъдат, режат ли се открай докрай и откъде точно започва навиването?
Благодаря!
За човек, който не меси често тесто не става ясно от рецептата!
Аз обърках и и сложих цяло кубче мая,но пак се получи.
От начало, тестото стана много твърдо, но добавих малко вода и с по- упорито месене се получи.
Уникално вкусна питка!