Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Страндженска пърленка

Страндженска пърленка

Страндженска пърленка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тази топла и ароматна Странджанска пърленка върви прекрасно с прясно масълце и домашна чубрица!"

Необходими Продукти

  • вода - 400 мл хладка
  • мая - 20 г
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • шарена сол - 1 с.л.
  • сол - 1 равна с.л.
  • чубрица - щипка ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути.

Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода, олиото, солта и се замесва средно меко тесто.

Оставя се на топло за 30 минути да втаса. Разстила се в тава, намазана с олио. Отгоре се намазва с мазнина и поръсваме с шарена сол и чубрица.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути. Поднасяме с парче сирене и червена люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: