Начин на приготвяне
Измийте и махнете костилките на кайсиите. Оставете ги да се отцедят добре от водата.
Разбийте яйцата и захарта на пяна, добавете мазнината.
Пресейте брашното с бакпулвера и прибавете към кексовата смес като разбърквате със силиконова или дървена бъркалка. Ароматизирайте с ванилия.
Така полученото кексово тесто разделете на две равни части. Едната половина от кексовата смес оцветете с жълта сладкарска боя, а другата с оранжева.
Пригответе си карамела като смесите водата, захарта и маслото. Разбъркайте и оставете на котлона да ври докато добие желания цвят за карамел. Докато е още топъл го налейте в тавата в която ще печете десерта. Тя не бива да е по- голяма от 20см в диаметър.
Разпределете кайсиите върху карамела, а върху тях кексовата смес като редувате от жълтата и оранжева смес. Трябва да се получи зебра ефект.
Печете плодовия сладкиш на 180 градуса до готовност.
Готовия сладкиш охладете за около 5 минути и обърнете в подходяща чиния.
Ефектен и много вкусен десерт.
Сочният сладкиш с кайсии е готов.
Коментари
Мария става чудесен и с плод от компот, но го оставете да се отцеди добре