Домашна Гарам масала

22/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 859
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган, загрят на средна степен, сложете всички съставки. При постоянно разбъркване запечете за около 15-20 минути, но внимавайте да не ги прегорите.

Вече готовите семена трябва да охладите. Канелата, ако ви е трудна за смилане, заменете с вече готова смляна.

Обелете кардамона и заедно с другите съставки смелете в удобен за вас уред.

Вече готовата подправка съхранявайте в добре затворен съд.

С подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Anka Neykova
Anka Neykova
07.01.2017 14:31
обичам гарам масала , невероятно сливане на всички аромати , придава ароматен и много апетитен вкус на ястията, предпочѝтам го на първо място пред всѝчки останали подправки
0
0
Мюрвет Юсуфова
Много Ви благодаря,че харесахте предложението.Изключителен аромат!
1
0
Анелия Терзиева
Чудесно предложение.Наскоро бях в Индия и си купих Гарам масала, дори няколко пъти я използвах вече.Това е ароматът на Индия.
1
0