Домашна Гарам масала

Мюрвет ЮсуфоваМюрвет Юсуфова
Чирак
42
188
50
170
Домашна Гарам масала
Снимка: Мюрвет Юсуфова
1 / 2
22/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви20 мин.
Общо50 мин.
"Ако се чудите с какво да овкусите вашето месо, имаме перфектното решение за вас - домашна Гарам масала"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган, загрят на средна степен, сложете всички съставки. При постоянно разбъркване запечете за около 15-20 минути, но внимавайте да не ги прегорите.

Вече готовите семена трябва да охладите. Канелата, ако ви е трудна за смилане, заменете с вече готова смляна.

Обелете кардамона и заедно с другите съставки смелете в удобен за вас уред.

Вече готовата подправка съхранявайте в добре затворен съд.

С подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: