Зелен фасул с патешко на фурна

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126466436417
22/02/2016
"Кой да предположи, че с патешко е толкова вкусно - вече втора порция си хапваме с апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 234
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешкото месо и го нарязваме на порции. Заливаме с вода и кипваме за 5 минути.

Изливаме водата, измиваме хубаво порциите месо и наливаме чиста, топла вода (приблизително 6-7 чаени чаши).

Слагаме да се вари месото за 10-15 минути. Когато поуври (запазваме бульона от варенето), прехвърляме месото в огнеупорна тавичка с капак.

Поръсваме патешкото с подправките, посоляваме, слагаме настърган лук, добавяме червен и черен пипер и царевично брашно. Бульона от варенето, прецеждаме през цедка.

Отделяме с лъжица част от мазнината от бульона понеже патешкото месо е по-мазничко. Наливаме към месото в тавичката 2 чаени чаши от бульона.

Покриваме тавичката с капак и слагаме във фурната. Включваме на 200 градуса и печем приблизително 35-40 минути.

Като се позапече месото, добавяме зеления фасул от консерва, който сме отцедили и изплакнали с вода.

Наливаме в тавата още 1-2 чаени чаши бульон или вода и печем ястието още 30-40 минути. Патешкото месо е по - жилаво и изисква по-продължителна термична обработка.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар