Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Бабината гергьовска супа

Бабината гергьовска супа

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130416
Бабината гергьовска супа
Снимка: Анонимен
2 / 3
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"В голяма тенджера и на бавен огън на печката на дърва - това е тайната на най-вкусната бабина гергьовска супа"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • агнешко месо - 300 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. печена капия
  • домати - 1 ч.ч. домашно консервирани
  • сол - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ориз - 100 г
  • олио - 100 г
  • подправки - магданоз и девесил, пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме агнешките дреболии и месото с лук моркови и печена червена чушка.

Посоляваме и пиперосваме. Заливаме с 5 л вода. Вари се 20 мин., слагаме ориза и доматите.

Оставяме яденето да къкри на огъня, докато се сготвят всички продукти.

При готовност поръсваме с пресните подправки и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вера Паева
Вера Паева
много вкусна стана
30.04.2016 23:21