Вити хлебни пръчици със сирене

24/02/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля и към него се добавят последователно маята, яйцата, солта, захарта и брашното. Омесва се меко тесто и се оставя да втасва за около 30-40 минути или докато изпълни съда, в който е.

Когато тестото е готово се разделя на три. Разточват се три кори с големината на тавата, в която ще се пече. В намазнена тава слагаме първата кора, наръсваме с половината сирене и леко на тънка струйка слагаме и малко олио (може и масло).

Слагаме втората кора, ръсим останалото сирене и малко мазнина, слагаме и последната кора. Леко с ръце притискаме корите, за да е равномерно тестото.

С нож режем ленти (около 2 см.), след което ги навиваме (на снимката се вижда как точно). След като сме ги навили оставяме да втаса отново тестото. Пече се на 150-200 градуса за 25-30 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар