Леопардов хляб

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
24/02/2016
"Представяме ви един невероятно вкусен сладък домашен хляб - кекс"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 209
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте на котлона млякото, нишестето и солта до получаването на крем. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Прехвърлете в друг съд и го оставете да се охлади за 30 минути.

След това добавете захарта, брашното и маята. Замесете меко и еластично тесто, което се разделя на 2 части, като едната се оставя настрани. Другата част се разделя на още 2 части. В едната сложете 5 г какао и 1 с.л. мляко.

Омесете добре. Оставете топките тесто да втасват около 90 минути. След това всяка една част се разделя на 7 парчета. Разточете тъмната топка на лента.

След нея разточете и светлата топка, която се поставя в тъмната. Завийте заедно на руло и поставете в бялата разточена лента. Навийте и ги наредете във форма на кекс, като ги разбърквате.

Оставете да втасат още веднъж. Аз намазах рулцата с белтък и поръсих със захар. Печете хляба в загрята на 170 градуса фурна за 45-50 минути. Оставете да се охлади и нарежете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар