Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зрял боб по черкезки

Зрял боб по черкезки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Зрял боб по черкезки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зрял боб - 500 г
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 1 к.ч.
  • орехи - 200 г
  • хляб - 2 филии без кората
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта. На сутринта сменяме водата му и го слагаме да се вари.

Отделно слагаме ситно нарязаните домати заедно с 1 щипка сол да врят във собствения си сос за 3 минути.

Изсипваме ги при боба. Варим боба до омекване.

Прецеждаме водата му и я изсипваме в дълбок съд. Към нея прибавяме орехите, обелените скилидки чесън, вътрешността на хляба и солта. Пасираме с миксер.

Изсипваме сместа в сервизна чиния и отгоре разпределяме сварения боб. Накрая прибавяме червения пипер, загрят със зехтина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: