Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пълнено телешко сърце

Пълнено телешко сърце

ВаняВаня
Чирак
11831141
Пълнено телешко сърце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • карантия - 600 - 700 г телешко сърце
  • За плънката
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • шунка - 200 г
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • За варенето
  • сол - 1 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • сол - 1 щипка
  • ким - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • За поливане
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцето се измива и престоява в студена вода за 3-4 часа. Издълбава се отгоре.

Задушават се нарязаните кромид, моркови, гъби и шунката. Подправя се и се напълва.

Зашива се и се вари около 3 часа в тенджера под налягане, като във водата се слагат изброените продукти.

Щом изстине, сърцето се полива с изпърженото масло. Нарязва се на колелца и се гарнира със задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Сърцето е много вкусно, стига да се сготви правилно и да не стане сухо и жилаво.
29.02.2016 21:37