Начин на приготвяне
Оформяме кюфтенца, които запържваме за кратко в малко мазнина. Отцеждаме ги и отделяме настрана.
Арпаджичетата запържваме цели в същото олио, като предварително сме ги почистили. Разбъркваме. След като се позапържат, към тях добавяме подправките (без захарта).
Морковът се рендосва, а доматите нарязваме на ситно. Заедно с доматеното пюре добавяме към лука. Щипката захар поставяме, за да не киселее от домата. Разбъркваме добре.
Добавяме виното и малко вода. Оставяме да се задуши на слаба температура. След това пресипваме сместа в йенски съд, а кюфтенцата се разполагат отгоре.
Разбъркваме и запичаме на 200 градуса за 20-30 минути. След изпичане посипваме със скълцан пресен магданоз.