Вкусно пълнено агънце

26/02/2016
Йорданка Тасева
отЙорданка ТасеваИноватор3652611804
"Направете го както трябва и пълненото агънце ще събере цялото семейство на вкусен семеен обяд или вечеря "
Приготвяне60 мин.
Готвене200 мин.
Общо260 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 447
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме агнето и го натриваме с масло отвън и отвътре, натриваме го и с червения пипер и сол.

Приготвяме плънката, като задушаваме гъбите с лука, нарязан на ситно. Добавяме чесъна, джоджена, сол и разбъркваме. Добавяме ориза и разбъркваме.

Прибавяме гореща вода и оставяме малко да ври. Махаме от котлона и пълним агнето с ориза и накрая зашиваме.

Печем в загрята фурна на 160 градуса под фолио 2-3 часа. Когато е готово, махаме фолиото да се запече и отгоре стане хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йорданка Тасева
Идва пролет, да се хванем за зелено! И естествено върви с агънца. Да ви кажа който има възможност да си го опече на пещ става нещо извънземно!
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.02.2016 15:58
Е не,това вече не е човешко :)
Лигавник ще трябва да слагам вече,уникално е !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв