Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Пилешки флейки със сусам и чеснов сос

Пилешки флейки със сусам и чеснов сос

Пилешки флейки със сусам и чеснов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Днес ще ви предложим още от рано едно невероятно мезе - пък вие мислете колко бира и вино ще си приготвите!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 - 500 г
  • за маринатата
  • соев сос - 4 с.л.
  • чесън - на прах, 1 ч.л.
  • сол
  • за панировката
  • галета - 100 г
  • сусам - 60 г.
  • картофено пюре - 20 г, на прах
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • сол
  • за соса
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • копър - 1 - 2 стръка /или сух/
  • сол
  • олио - за пържене
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на жулиени пилешкото филе, много внимателно - желателно е месото да е в полузамразено състояние.

Готовите жулиени поставете в марината от соевия сос, солта и чесъна на прах за около 20 минути

Оваляйте всяко филенце първо в брашно, след това го потопете в предварително разбитите яйца с 2-3 с.л. вода и накрая оваляйте в сместа приготвена от галетата, сусама е картофеното пюре на прах.

Изпържете в предварително загрята мазнина. Отцедете флейките от мазнината и ги подредете в подходяща чиния.

Гарнирайте с чеснов сос направен по следния начин: Разбийте млякото и майонезата, добавете пресованият чесън и ситно нарязаният копър.

Украсете биреното мезе с магданоз.

Пилешките флейки със сусам и чеснов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: