Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Селски рибник с праз

Селски рибник с праз

Селски рибник с праз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"А на село ако знаете какъв вкусен рибник правят - пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и измива много добре. Нарязва се на шайби и се посолява.

Празът се нарязва на колелца и се изсипва във малка тава. Добавя се олиото и нарязания на ситно морков. Слагат се да се запържат леко във фурната, след което се изсипва и измития ориз. Връща се във фурната да се запържи и ориза.

Добавя се водата, черния пипер, червения пипер и отгоре се подреждат шайбите от скумрия.

Слагат се да се пече на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: