Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи по селски на фурна

Картофи по селски на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6
"Противно на очакванията, да приготвиш вкусни картофи на фурна е едно от най-вкусните неща на света. Затова ви приготвихме и тази лесна селска рецепта"

Необходими Продукти

  • картофи - 1, 2 кг малки и пресни
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • магданоз - на вкус, сух
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • бира - 1/2 ч.ч. светла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги разполовете без да ги белите. Сложете ги да се сварят в 1/2 ч.ч. бира до полуготовност (трябва да останат твърди). Готовите картофи се отцеждат от водата и се оставят леко да се охладят. В голяма купа се смесват всички подправки и се изсипват картофките.

Купата се раздрусва така, че подправките да се разпределят равномерно по картофите. В тава се загрява олиото (но не прекалено) и се изсипват картофите, леко се разбъркват.

Картофите се пекат в предварително загряна умерена фурна до апетитен лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
519
416
37
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Вместо олио е по добре масло !
27.04.2016 22:44
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
тези съм ги правила доста пъти, бързо стават и са много вкусни
30.01.2016 18:39
Елена Кавак
Елена Кавак
Няма как да се сварят в такова количество бира, но предполагам, че може да се получи добър ефект ако картофите са на тава.
12.01.2016 17:11
5
1
?
?
Да бе, какво е това с варенето в половин чаша бира?
Нека някой да обясни.
12.02.2014 18:17
17
2
1
Покажи всички подкоментари
go6o
go6o
Само в бирата ли се варят или се слага вода и бира? Защото 1 или 2 кила картофи ми е чудно как ще се сварят във половин чаена чаша бира :?
15.04.2013 11:16
22
4
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Аз ги режа 4 или на6 парчета,останалото е същото.Стават великолепни.
13.04.2013 00:47
3
2
Елена
Елена
Супер, не съм знаела тази рецепта. Картофките наистина са пълни с изненади.
05.07.2011 13:21
1
3