Конфитюр от сини сливи

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
351
2k
757
1k
4
27/02/2016
"И вие ли като нас просто обожавате конфитюр от сини сливи?"
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 875
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерваме четири килограма добре узрели сини сливи. Измиваме ги хубаво. Махаме им костилките и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме ги в дълбока тенджера и ги засипваме с два килограма захар. Захлупваме ги и ги оставяме да престоят така 18-20 часа.

След това слагаме на котлона и варим, като често разбъркваме с дървена лъжица.

Капваме капка върху чиния и когато тя не се разлива, значи конфитюрът е готов.

Прибавяме оцета и индришето, нарязано на дребно, и варим още пет минути.

Сваляме от огъня и пълним в добре измити и подсушени бурканчета с конфитюра от сини сливи.

Затваряме хубаво с капачки и изваряваме за 10 минути.

Стъклен буркан за сладко - 7 х 9 см-23%
За вашата зимнина препоръчваме:
Стъклен буркан за сладко - 7 х 9 см
3.90 лв.
3.00 лв.
Виж ››

Сладкото никога не е в безопасност от изяждане, но за неговото качество и годност този стъклен буркан гарантира

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Аз също слагам лимонена киселина понякога, но в случая съм я заместила с оцет, който изпълнява същата роля, като на лимонената киселина, а именно да не се захаросва сладкото.
0
0
Ваня Георгиева
Накрая добавям лъжичка лимонена киселина.
0
0