Летни гювечета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Летни гювечета2 / 2
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • зелен фасул - 1 бр.
  • грах - 300 г
  • масло - 20 г
  • кисело мляко - 100 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим, почистваме и нарязваме на парченца картофа, тиквичките, морковите и зеления фасул, прибавяме и граха.

Пускаме зеленчуците за пет минути във вряща подсолена вода. Нарязваме на ситно лука и го изпържваме с 20 г краве масло на умерено силен огън.

Прибавяме към него отцедените зеленчуци и обелените и нарязани на кубчета домати. Засилваме огъня и оставяме да поври за 3 минути.

Към сместа прибавяме млякото, в което сме разтворили една лъжичка брашно, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Ароматизираме с индийско орехче, като продължаваме да бъркаме, най-добре с дървена лъжица още за 2-3 минути на силен огън.

Готовата смес разпределяме в гювечета, поръсваме със ситно настърган кашкавал и слагаме за 20 минути в загрята до 180-200 г фурна. Сервираме горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: