Плодова торта А ла Теди

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105478130
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
12
"Поканете приятели и те да се насладят на тази разкошна Плодова торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • крем - пудинг за 1 литър мляко
  • прясно мляко - 1 л
  • сок - плодов (по избор или вода)
  • сметана - за декориране
  • желатин - 1 опак.
  • плодове - по избор
  • кокосови стърготини - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Блата: Яйцата се разбиват на пяна с 1 чаша захар. Добавят се пресятото брашно заедно с бакпулвера. Пече се във форма с хартия за печене на 180 градуса около 40 мин. Блатът се разделя по дебелина в изстинало състояние.

2. Плодовете: Плодовете се нарязват на красиви парчета и се заливат с желатина (по предписание на производителя за твърдо желе) с вода около 200 мл и 4 с.л. захар. Изсипват се във форма с пластично фолио и сместа се оставя да стегне в хладилник.

3. Крем: Той се приготвя с врящо мляко и 9 с.л. захар. Към тях се добавя пудингът и се разбърква, докато стане гъст.

4. Сироп: Той се приготвя от 300 мл вода или плодов сок, към които се добавя останалата захар и ври на слаб огън около 5 мин.

5. Сглобяване: Блат се поставя на поднос за сервиране и се сиропира постепенно с лъжица от горещия сироп.

Намазва се с крема и след това се слага другият блат, като отново внимателно се сиропира. Пак се намазва с остатъка от крема.

Внимателно поставяме плодовия блат. Декорираме с разбитата сметана и кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: