Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка със сиренце и магданоз

Питка със сиренце и магданоз

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Питка със сиренце и магданоз
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 1 в.ч. хладко
  • вода - 1 в.ч. хладка
  • олио - 1 в.ч.
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 1 пакет
  • брашно - колкото поеме
  • плънка
  • сирене - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо в една купа се слага 3 в.ч. брашно. Добавя се маята.

По средата се прави кладенец и се добавя прясното мляко, олиото, захарта и солта. Омесва се тесто, което да е меко.

Ако е необходимо, се добавя още брашно. Покрива се и се оставя за 30 мин. да втаса.

После от тестото се откъсват топчета, колкото орехи, разтварят се и се слага от плънката и се оформят като кифлички. Нареждат се в намазнена тава.

Оставят се да втасат още малко. Намазват се с разбит жълтък и се поръсва със сусам. Пече се във фурна до златисто-червеникаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: