Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Пухкави кифлички със сиренце и магданоз

Пухкави кифлички със сиренце и магданоз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пухкави кифлички със сиренце и магданоз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
02/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Пухкави кифлички със сирене и магданоз, които да сервирате с айрян."

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 г хладко
  • топла вода - 100 г
  • масло - 100 г
  • белтъци - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • магданоз - 5 стръка
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пухкави кифлички със сиренце и магданоз, които да сервирате с айрян.

В съд поставяме топлото прясното мляко заедно с водатa.

Прибавяме маята и захарта и разбъркваме.

Всичко това оставяме за около 5 минути, след което, добавяме маслото и белтъка.

Разбъркваме добре.

Пресяваме си брашното, като към него прибавяме солта и разбъркваме добре.

Правим си кладенче и в него изсипваме течните съставки, като месим меко тесто.

Когато тестото е готово, го оставяме да си почине за 15 минути.

Оформяме го на дълъг цилиндър и го разрязваме на 10 еднакви части.

Всяка част си я оформяме на топче.

Покриваме тези топчета със стреч фолио и оставяме, докато втасат, около 40 минути.

През това време намачкваме сиренето и прибавяме към него нарязания магданоз.

Разтопете маслото и прибавете към него олиото.

Всяко топче разточваме на тънка кора.

Поставяме 1 супена лъжица от плънката и завиваме на кифличка.

В голяма тава, покрита с хартия за печене, ги поставяме и оставяме, докато втасат за 30 минути.

Преди да поставим в печката, намазваме кифличките със сирене с разбит жълтък с 1 чаена лъжичка прясно мляко.

Поставяме в печката и печем солените кифлички на 180 градуса за 35-40 минути, до желания загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Струва ми се, че това отгоре е захар, или греша?
02.12.2023 19:12
1