Начин на приготвяне
Пухкави кифлички със сиренце и магданоз, които да сервирате с айрян.
В съд поставяме топлото прясното мляко заедно с водатa.
Прибавяме маята и захарта и разбъркваме.
Всичко това оставяме за около 5 минути, след което, добавяме маслото и белтъка.
Разбъркваме добре.
Пресяваме си брашното, като към него прибавяме солта и разбъркваме добре.
Правим си кладенче и в него изсипваме течните съставки, като месим меко тесто.
Когато тестото е готово, го оставяме да си почине за 15 минути.
Оформяме го на дълъг цилиндър и го разрязваме на 10 еднакви части.
Всяка част си я оформяме на топче.
Покриваме тези топчета със стреч фолио и оставяме, докато втасат, около 40 минути.
През това време намачкваме сиренето и прибавяме към него нарязания магданоз.
Разтопете маслото и прибавете към него олиото.
Всяко топче разточваме на тънка кора.
Поставяме 1 супена лъжица от плънката и завиваме на кифличка.
В голяма тава, покрита с хартия за печене, ги поставяме и оставяме, докато втасат за 30 минути.
Преди да поставим в печката, намазваме кифличките със сирене с разбит жълтък с 1 чаена лъжичка прясно мляко.
Поставяме в печката и печем солените кифлички на 180 градуса за 35-40 минути, до желания загар.
Коментари