Забулени кренвиршчета

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105478130
Забулени кренвиршчета1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16 бр.

Необходими Продукти

  • кренвирши - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 10 г
  • олио - 100 мл
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. (или колкото поеме)
  • семена - за поръска
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва от брашното заедно с разтворената в хладка вода мая, киселото мляко, смесено със содата и олиото.

Разточва се на тънка кора, която се разрязва на триъгълници. В края им се поставят 1/8 кренвирш, разрязан по дължина.

Завива се на руло като кифличка. Намазват се с жълтък и се поръсват със семена по избор. Пекат се 40 мин. на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: