Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Румънска мусака с агнешко месо

Румънска мусака с агнешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Румънска мусака с агнешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • патладжани - 1 кг
  • домати - 500 г
  • тиквички - 500 г
  • лук - 1 глава
  • сметана - 400 г
  • олио - 100 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни парчета и се начуква. Патладжаните, доматите, лукът и тиквичките се режат на кръгли резени.

На дъното на тава, намазана с олио, се слагат ред патладжани, ред лук, ред тиквички, ред домати, ред месо.

Отгоре отново се слагат редове зеленчуци, като между всеки слой се слага по малко от смес от нарязания на ситно чесън, накълцания магданоз, солта и черния пипер.

Отгоре се залива със смес от сметана и олио и се пече 1 час на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: