Пилешко рагу с гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пилешко рагу с гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г пилешки гърди
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 600 г
  • сметана - 200 мл
  • магданоз - ½ връзка
  • лимони - ½, изцеден сок
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо, подсушаваме и нарязваме на кубчета.

В дълбок съд слагаме половината от маслото и изпържваме месото, изваждаме и оставяме на топло.

Обелваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в друг тиган с останалото масло до прозрачност.

Почистваме гъбите, нарязваме ги на ситно и запържваме в маслото останало след пърженето на месото. Прибавяме лука, пилето и сметаната. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Разбъркваме и задушаваме под капак 15 минути, като от време на време разбъркваме.

Добавяме измития и нарязан магданоз, заливаме с лимонов сок, разбъркваме и сваляме от огъня. Подходяща гарнитура е картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: