Пълнени пилешки филета с шамфъстък

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
22/06/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 600 г
  • шамфъстък - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 1 ч.л. прясна
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонова кора - 1 к.л. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакваме и подсушаваме пилешкото филе. Срязваме по дължината джоб.

Изпържваме шамфъстъка без мазнина и го счукваме. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 1 с.л. сгорещено олио.

Нарязваме мащерката на ситно и я разбъркваме с лука, солта, черния пипер, шамфъстъка и лимоновата кора.

Със сместа пълним пилешкото филе, забождаме с клечка и пържим в останалото олио около 12 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар